“VASPITAVAM SINA DA DA NIŠTA NE DIJELI S DRUGOM DJECOM – SAMO ĆE TAKO POSTATI ČOVJEK”

 

Kad je grupa dječaka u parku prišla Karsonu, Alanjnom sinu, i pitala ga da se zajedno igraju i da sa njima podijeli igračke, majka nije odreagovala onako kako su ostali roditelji očekivali. Njen Facebook status je postao viralan, nakon što je u njemu objasnila razloge zašto njen sin ne treba da dijeli igračke sa ostalom djecom, prenosi “Ženski“ “Moj sin ne mora da dijeli svoje igračke sa vama.

Mom sinu je prišlo najmanje šest dječaka i zahtijevali su da im da igračke. Bio je vidno uznemiren i igračke je prislonio uz grudi i gledao me je. Rekla sam mu da im kaže – ne dam. Naravno, djeca su mi odmah prišla i rekla da on ne želi da im da igračke.

Ako kaže ne, onda je to ne. Roditelji su me ljutito gledali, ali znate šta, ja kao odrasla osoba kad bih jela sendvič u parku i kad bi me neznanac pitao da ga podijelimo, rekla bih mu – ne. Umjesto što osuđujete mene i moje dijete treba da znate da niko nikad ne dijeli nešto sa strancima. Našu djecu treba da naučimo da se ponašaju kao odrasle osobe.

Moj sin je imao igračke da bi se igrao sa svojom drugaricom u praku. On nije želio da ih dijeli sa pohlepnim dječacima.

Tako stvari stoje, svidjelo se to vama ili ne“. Ostali roditelji su krenuli u napad u komentarima. Većina smatra da je ovo pogrešan način vaspitanja i da treba učiti klince da budu darežljivi i da će im biti vraćeno na isti način. Učestao komentar je da ovakvim ponašanjem dječak nikad neće steći prijatelje i da je najvjerovatnije i njegova majka veoma usamljena jer razmišlja na ovaj način. Šta vi mislite?

 

  www.haber.ba