Ako želite da umirite uplakanu bebu, onda MORATE da znate ove trikove. Tajna se krije na mestu jednom mestu na bebinom telu koje vam NIKAD ne bi palo na pamet!

 

Postoje razni razlozi zašto beba plače: bol u stomaku, prehlada, zatvor itd. Ali postoje par trikova koji će pomoći da ublaži bebinu nelagodnost. Jedan od načina je refleksologija.

Sledeći put nemojte trljati deo tela koji boli, već odgovarajući deo stopala. Ako se bol uporno nastavlja, zapamtite da uvek konsultujete lekara!

Pluća

Foto: hefty.co
Teško disanje kod beba je često rezultat infekcije ili prehlade. Ono može uticati na bebin san i apetit. Da bi ublažili bebinu nelagodnost, probajte sledeće: nežno trljajte bebine loptice na stopalima – odmah ispod prstiju.

Sinusi

Sinusi

Foto: hefty.co
Sredina prstiju je povezana sa sinusima. Ako vaša beba konstantno kija i curi joj nos, onda joj masirajte prstiće na stopalima. Ovo bi trebalo da ublaži simptome dok ne posetite doktora.

Glava i zubi

Glava i zubi

Foto: hefty.co
Zanimljivo je da su vrhovi nožnih prstiju povezani sa glavom i zubima. Ovo je idealno kada bebi rastu zubi.

Solarni pleksus

Solarni pleksus

Foto: hefty.co
Solarni pleksus je mesto gde se susreću nervi i nalazi se u grudima, gde su rebra. Solarni pleksus može izazvati stomačne grčeve i otežano disanje. Nežno masirajte, direkto ispod loptice stopala.

Digestivni problemi

Digestivni problemi

Foto: hefty.co
Da bi ublažili digestivne probleme, nema ništa bolje od masaže stopala. Nakon posete doktoru, istrljajte sredinu stopala vaše bebe radi olakšanja.

Nadutost

Nadutost

Foto: hefty.co
Masaža stopala može takođe pomoći kod nadutosti i zatvora. Da bi stimulisali creva, pokušajte da masirate donji deo stopala.

Karlica

Karlica

Foto: hefty.co
Ako primetite da vaše dete ima probleme sa karlicom ili bolom u stomaku, pokušajte sa blagim pritiskom peta.

Topla kupka

Topla kupka

Foto: wowbathroomideas.net
Topla kupka može pomoći da smiri vašu bebu. Idealna temperatura vode bi trebala da bude oko 37 do 38 stepeni celzijusa.

Pokušajte da dojite bebu ili joj dajte cuclu

Pokušajte da dojite bebu ili joj dajte cuclu

Foto: newsbite.it
Za neke bebe, potreba za sisanjem je velika. Primetićete da deca često sisaju palac ili traže cuclu. To je zato jer ih to smiruje.

Igračke

Igračke

Foto: modernspeechie.com
Većini dece neće biti potrebna igračka, ali ukoliko može da pomogne, pokušajte i sa tom alternativom.

Ljuljaška

Ljuljaška

Foto: assets.inhabitots.com
Ljuljanje često daje bebi blag, umirujući osećaj, gde u određenom ritmu ljuljanja pomažete bebi da se smiri. Samo budite sigurni da je ljuljaška napravljena za njenu veličinu kako ne bi ispala iz nje.
Šta da radite ukoliko ste sve ovo pokušali i ne uspeva?

Neka se isplače

Neka se isplače

Foto: babycribbrands.files.wordpress.com
Bebe često plaču samo zato jer nije po njihovom. U tom slučaju, stavite bebu u njen krevetac na par minuta da se isplače.

Potražite pomoć

Potražite pomoć

Foto: debbiedingell.house.gov
Potražite pomoć od vaših komšija, bližnjih ili stručnog lica. Na taj način možete upoznati druge nove roditelje u istoj situaciji i tako dati jedni drugima moralnu podršku.