Bradavice – Kako ih se riješiti?

 

Mnogi od nas imaju ili su imali problema s bradavicama. Osim što ružno izgledaju bradavice nam smetaju u svakodnevnim aktivnostima pa ih se želimo riješiti što prije. Neki od načina kako se uspješno riješiti bradavica su opisani u tekstu ispod.

1. Skuhati jak čaj od rosopasti: u 1 litru proključale vode staviti 40 g rosopasti i kuhati poklopljeno 10 minuta. Kad se čaj ohladi, oprati bradavice, sačekati da se samo od sebe posuši, a zatim iz svježe rosopasti cijediti mlijeko po bradavicama. To činiti svaki dan u razdoblju od 6 do 8 dana i bradavica će nestati.

2. Ruke dobro oprati običnim sapunom za rublje i pritom trljati po bradavicama. Površinski dio većih bradavica malo načešati a zatim namazati konjskom pjenom. Ostaviti da se posuši. Vrijeme liječenja —10 dana.

 3. Površine na kojima se nalaze bradavice dobro oprati lukšijom. Pri tome trljati po bradavicama, a neku veću i oštetiti. Poslije toga bradavice jako namazati mlijekom od smokve i sačekati da se posuši. Svaku slijedeću večer samo bradavice namazati smokvinim mlijekom. Cijelo vrijeme bradavice se ne smiju močiti —sve dok se raspadnu i otpadnu. Ponoviti postupak s lukšijom i smokvinim mlijekom.
                                                                                                                                                          narodnilijek.com/web