Ovo je vjerojatno najbolji nemedicinski lijek za visoki krvni tlak

 

Rezultati nekih medicinskih istraživanja pokazuju da konzumiranje kvasa od cikle sprječava razvoj malignih tumora, čisti jetru, organizam od toksina i drugih ‘otpada’, otklanja opstipaciju i druge probleme s crijevima.

Ruska tradicionalna medicina smatra kvas od cikle najboljim nemedicinskim lijekom za hipertenziju, jer normalizira krvni tlak na duži vremenski period, koristan je kod ateroskleroze, piše “Novi svjetski poredak“.

SASTOJCI:

  • Staklena tegla od 3 litre (još bolji je glineni lonac, ako imate)
  • 700 gr cikle (otprilike 3 svježe cikle srednje veličine)
  • 2 kašike brašna
  • 200 gr šećera
  • 100 gr grožđica

PRIPREMA:

Svježu opranu ciklu narežite na kockice ili tanke kriškice i složite ih u čistu staklenku. Dodajte grožđice, 2 kašike brašna i 200 gr šećera. Teglu napunite hladnom prokuhanom vodom i promiješajte. Zatim je pritvorite plastičnim poklopcem ili još bolje umotajte duplom gazom (da kvas ‘diše’) i ostavite na toplom mjestu 6-7 dana da fermentira.

Dva puta dnevno miješajte sadržaj staklenke i po potrebi skidajte pjenu. Nakon 7 dana smjesu procijedite kroz gazu i dobit ćete kvas od cikle. Pijte po 3-4 supene kašike 3 puta dnevno prije obroka. Kvas čuvajte u hladnjaku.

Popijte sav kvas i na tome se završava prva kura čišćenja jetre. Napravite pauzu od 3 mjeseca i ponovite tretman. Opet pauza 3 mjeseca i tretman ponovite treći put. Nakon godinu dana vaša jetra će biti potpuno čista!

Prilikom čišćenja mogu krenuti pijesak i sitni kamenčići iz bubrega, a inače ovaj kvas od cikle vrlo dobro čisti jetru i bubrege.

Ovu metodu primijenjuju doktori u nekim bolnicama u Kijevu i Lugansku, jer je pokazala odlične rezultate ne samo za čišćenje jetre, nego i cijelog organizma, i kao odlično sredstvo za hipertenziju i aterosklerozu.

Postoje i kontraindikacije: Kvas nije preporučljiv za osobe koje imaju bolesne bubrege, probleme s gastrointestinalnim traktom u akutnoj fazi i gihtom (podagre). U ovom slučaju nužna je konzultacija doktora.

Morate biti pažljivi ako imate nizak tlak.