Dvije godine nakon što mu je supruga izgubila borbu sa rakom, muž otkriva njezinu tajnu koja ga je dovela do suza

Dvije godine nakon što je Brenda izgubila svoju borbu s rakom jajnika, njezin muž David je primio posebnu poruku od nje…

 

Majčina posljednja želja

Brendi Schmitz je u 2011. dijagnosticiran rak jajnika. Bila je majka puna ljubavi prema svojim četirima sinovima i vjerna supruga koja je sve činila za svoju obitelj. Pred kraj svoga života, odlučila je isplanirati iznenađenje za svog supruga koje će mu biti otkriveno kada vrijeme za to dođe, piše “Virealno“.

Poruka iz raja

 Brenda je započela pisati pismo Davidu za koje je rekla samo bliskoj prijateljici koja će ostvariti što je Brenda zaželjela u trenutku kada David pronađe novu suprugu i kada ponovno počne voljeti.

Čitanje pisma

Brenda je uvijek bila veliki obožavatelj lokalne radio postaje, a pogotovo „Božičnog ispunjavanja želja“ u sklopu te emisije. Zamislite kako je David bio iznenađen kada su ga pozvali u radio postaju. DJ je započeo tako što je pitao Davida o njegovoj pokojnoj supruzi. Dok je pričao o njoj jasno se osjećala njegova ljubav koju još uvijek prema njoj osjeća. Tada su podijelili s njim činjenicu da su primili pismo od Brende.

Brendin uvod

Pismo je bilo izraz ljubav koju je Brenda osjećala prema svojoj obitelji. Snaga koja joj je bila potrebna da nešto takvo napiše nezamisliva je. Započinje pismo tako što uvodi čitatelja u priču o sebi i o samom tom pismu.

„Bok, moje je ime Brenda Schmitz. Kada primite ovo pismo ja ću već izgubiti bitku s rakom jajnika. Ovo pišem kako bih poslala pismo tebi preko moje drage prijateljice koja ima upute dostaviti ga tebi kada bude pravo vrijeme. Morala sam tipkati jer gotovo nemam snage pisati jer previše drhtim. Rekla sam joj da, kada moj muž ponovno pronađe nekoga s kime će dijeliti svoj život, uputi ovo pismo radio postaji kako bi ga dostavili tebi. Imam želju. Imam želju za Davida, moje sinove, te ženu i njezinu obitelj, ako već ima djece. Želim da znaju da ih jako puno volim.“

Znala je da će to biti savršeno iznenađenje ako pošalje pismo preko prijateljice, čak i kada nje više ne bude bilo.

Brendino pismo ljubavi

Ovo je Brendino pismo koje je radio postaja pročitala Davidu.

„Bok, moje je ime Brenda Schmitz. Kada primite ovo pismo ja ću već izgubiti bitku s rakom jajnika. Ovo pišem kako bih poslala pismo tebi preko moje drage prijateljice koja ima upute dostaviti ga tebi kada bude pravo vrijeme. Morala sam tipkati jer gotovo nemam snage pisati jer previše drhtim. Rekla sam joj da, kada moj muž ponovno pronađe nekoga s kime će dijeliti svoj život, uputi ovo pismo radio postaji kako bi ga dostavili tebi. Tijekom godina sam obožavala božićno vrijeme kada na postaji ostvarujete želje. To mnogo znači ljudima te pokazuje pravi duh i smisao Božića. Kada sam razmišljala o svojim posljednjim danima na zemlji poželjela sam nekoliko stvari i znam da je David ispunio te želje jer posjeduje izvanrednu snagu i hrabrost. On je tako divan otac i suprug. On je taj koji nastavlja donositi najbolje odluke za obitelj i koji će, s vremenom, pronaći novu suprugu koja će mu pomoći odgojiti naše dječake. Ona mora biti prava dama i voljela bih da sam upoznala takvu osobu koja će prihvatiti odgajanje velike obitelji sa snažnim srcem punim ljubavi. Također sam dala još nekoliko zadataka mojoj prijateljici, a slanje ovog pisma radio postaji je prvi zadatak koji će ispuniti kada dođe vrijeme. Imamo četiri sina, Cartera, Josha, Justina i mog malenog Maxa. Max je najmlađi i ima samo dvije godine. Dijagnosticiran mi je rak nedugo nakon njegovog prvog rođendana. Niti jedno dijete u Maxovim godinama ne bi trebalo izgubiti svoju majku tako rano te mi suze naviru na oči dok ovo pišem. Neopisivo će mi nedostajati gledati ih kako odrastaju u dobre muškarce. Rekla sam Davidu da pokuša učiniti da me Max ne zaboravi. On je tako bistar, inteligentan i predivan dječak. Svi će mi moji sinovi nedostajati. Najdraži od njih uvijek je stajao ispred mene.

Razlog zašto ovo pišem. Imam želju. . Imam želju za Davida, moje sinove, te ženu i njezinu obitelj, ako već ima djece. Želim da znaju da ih jako puno volim i da se uvijek trebaju osjećati sigurno u svijetu boli. Nadala sam se da će ova malena stvar koju možete učiniti za mene mnogo značiti mojoj obitelji i da će tako znati da sam uvijek uz njih. Najprije, za Davidovu novu ljubav. Želim joj dan, ne, vikend uživanja u svim aspektima njezina života. Kosa, šminka, masaža, odjeća, šoping i putovanje preko vikenda. Bilo što. Ona to zaslužuje. Postaje majka svim tim dečkima i daje majčinsku ljubav malenom Maxu koju mu niko drugi ne može dati. Neka se uvijek smije i neka zna da cijenim njezin trud. Upornost će prevladati. Hvala ti – Volim te – ko god da jesi. I razgovaraj sa mnom jer ću te čuti. Za obitelj želim magično putovanje! Putovanje na kojem mogu stvoriti sjećanja koja će pamtiti cijeli život. Na kraju. Imam želju za onkologe u Mercy bolnici i medicinske sestre. Dr. Carlson, Dr. Turner, Deb Schnoor, Marie Rudolf. Noć punu pića, hrane i zabave jer to zaslužuju zato što se brinu cijeli dan za pacijente s rakom. Neka vas Bog sve blagoslovi i čuva. Hvala na ovome. Kada nešto zaželite… Brenda

Preko duge

Brenda je iza sebe ostavila više nade i ljubavi nego je njezina obitelj mogla i zamisliti. David priča o danu kada je Brenda preminula i o duploj dugi koja se tog dana pojavila na nebu.