Priroda pomaže – Đumbir protiv mučnine, a magnezij za grčeve

Želučane tegobe, glavobolje i bolovi u mišićima česti su na putovanjima, a kako ove neugodne tegobe ne bi pokvarile godišnji odmor u pomoć će priskočiti prirodni lijekovi.

 

Oni ne oštećuju želučanu sluznicu i imaju blagotvorno djelovanje na organizam pa će u svakom slučaju biti odlična zamjena umjesto lijekova, piše MindBodyGreen.

Đumbir protiv mučnine

Mučnine kod vožnje nerijetko prate putovanja, a najviše muče najmlađe. Kod takvih problema najbolji je izbor đumbir koji se preporučuje pojesti svježe nariban pola sata do četiri sata prije putovanja. Dovoljno je uzeti jedan gram ovog ploda.

Probiotici jačaju želučanu floru

Probiotici održavaju zdravlje želučane flore, a bogati su dobrim bakterijama koje povoljno djeluju na imunitet i probavni sustav. Promjena klime i drugačiji način prehrane na putovanjima mogu uzrokovati niz probavnih smetnji, pa su najbolja prevencija jogurti i kefiri i to nekoliko tjedana prije putovanja.

Medicinski ili aktivni ugljen umanjuje probavne smetnje

Medicinski ugljen najbolji je lijek kod trovanja hranom, želučanih tegoba, nadutosti i proljeva. On uklanja otrove iz organizma tako da upija štetne kemikalije u probavnom sustavu. No pri uzimanju ovog ugljena važno je piti puno vode kako ne bi došlo do dehidracije.

Kokosovo ulje ublažava opekline od sunca

Kokosovo ulje ima antibakterijska, antivirusna i antigljivična svojstva, pa je njegovo djelovanje višenamjensko, djeluje kao odstranjivač makeupa, ublažava opekline od sunca, njeguje vrhove i može zamijeniti regenerator.

Magnezij će ukloniti grčeve od predugog sjedenja u automobilu

Magnezij pomaže kod grčeva u mišićima nakon dugog sjedenja u zrakoplovu ili automobilu, potiče probavu i vraća energiju. Može ga se koristiti u obliku farmaceutskog nadomjestka ili jesti zeleno lisnato povrće koje je bogato ovim mineralom. Svaki dan preporučuje se uzeti od 280 do 400 miligrama magnezija.

(24sata.hr)