U posjeti kod 80-godišnjeg Ostoje koji je dobio sina: Kad neće omladina da rađa djecu, ima ko hoće!

PRINOVE Ostoji Varcaru iz Srpca čestitke stižu sa svih strana

Ako neće mladi, hoćemo mi, stari! Ovi stalno na televiziji govore da nam pada natalitet i da omladina neće da pravi djecu! Evo, ja sam dobio trećeg sina, a imam i tri kćerke. Reci ti njima da sam ja svoj dug odužio i da još ima onih koji hoće da rađaju djecu.

Zdrav i prav

Ovako priča Ostoja Varcar iz Razboja kod Srpca, koji je 1. maja postao otac u 80. godini. Njegova supruga Sanja (42) saznala je da je trudna dva mjeseca prije porođaja. Maleni Stefan rodio se prvog dana maja u Bosanskoj Gradišci. Ljekari su zabilježili da je težak 3,5 kilograma, a dugačak 53 centimetra.

O Ostoji svi pričaju. Komšije dolaze na viđenje i čestitanje. Svi se čude njegovoj „moći“, a on se smješka i ponavlja da je samo zdravlje bitno.

– Da ti kažem pravo i po istini – sve što se desi iza ćoška, to je iznenada. Kako bi da bi, sada idemo dalje. Sinčina je dobro, zdrav je i prav, kao i ja, pa ćemo deverati jedan s drugim bar još 15-20 godina. Uradio sam dosta za ovaj život, za onaj ću vidjeti kako ću i šta ću – priča Ostoja za „Avaz“.

  • ” style=”box-sizing: border-box; position: relative; min-height: 1px; padding-right: 15px; padding-left: 15px; float: left; width: 690px;”>

Dodaje da ga ništa ne boli i ne muči i da bi mogao još pet puta da se ženi, ali mu je, kaže, mrsko ići u svatove.

– A što bih ja i bio zabrinut? Ne možeš od žena živ ostati! A šta čovjeku drugo i treba osim žene? Šta meni mršavom treba, osim žene, pa da me oglođe do kraja! Samo da smo mi živi i zdravi, to je dovoljno – dodaje Ostoja.

Brz oporavak

Sanja je, kako priča, izvadila bubreg 2013. godine zbog kamenja, ali joj to nije smetalo u trudnoći. Treći dan nakon porođaja bila je na nogama.

– I nakon operacije bubrega brzo sam stala na noge i miješala Ostoji maltu za ljetnu kuhinju. Stefan je dobar, ne plače. Nahranim ga i presvučem i sve je kako treba. Stariji sin radi, drugi je u školi, a ovaj mali je oboma za srce prirastao čim je došao kući – dodala je Sanja.

  • ” style=”box-sizing: border-box; position: relative; min-height: 1px; padding-right: 15px; padding-left: 15px; float: left; width: 690px;”>

Ispomoć iz Vojvodine

U ispomoć je došla i Ostojina sestra Desa (84), koja je u Lijevče potegla iz Novog Sada. Želi, kaže, da im se nađe pri ruci.

– I nas je bilo osmero i samo smo letjeli jedni drugima. Tako smo naučeni, tako smo vaspitani. A i dugo su nam živjeli svi u porodici, pa ćemo Ostoja i ja sigurno potegnuti još 10-15 godina – istakla je Desa.

 Upoznali se „u letu“

– Imam tri kćerke iz prvog braka. Dvije žive u Australiji, a jedna u Beogradu. Sve tri su nas nazvale i čestitale prinovu. Šta će drugo? Sanja i ja upoznali smo se „u letu“, u izbjeglištvu na Ilidži prije 22 godine. Ja sam obišao dosta svijeta, jer sam bio građevinski poslovođa i mogu ti reći da nigdje nije ljepše nego ovdje – govori Varcar.

http://avaz.ba