UKLONITE BLOKADU: NAKON ŠTO REGULIŠETE OVIH 6 HORMONA

Nitko ne želi višak masti koja oko struka, ali to je često prvo mjesto na koje ona ide.

 

Jedna stvar koju bi svako trebao znati jest da gubljenje trbušne masti ne bi trebalo biti učinjeno samo kako bi izgledali bolje. Te “ljubavne ručke” nisu samo neprivlačne, noseći tu dodatnu težinu oko trbuha je stvarno loše za vaše zdravlje. Mnogo je gore nositi težinu na sredini, a ne nositi težinu na bokovima ili bedrima, a to je ključni pokazatelj hormonske neravnoteže.

 Ako ste se borili da biste izgubili težinu, hormoni mogu biti vrlo sličan problem. Vaši hormoni igraju ulogu u svakom aspektu gubitka tjelesne mase, uključujući metabolizam, gdje pohranjujete masno tkivo, apetit, pa čak i vaše želje. Bilo koji oblik hormonske neravnoteže će sabotirati napore za smanjenje tjelesne težine, bez obzira na prehranu i navike vježbanja.

Hormoni koji aktiviraju trbušnu masnoću

Abdominalna masnoća također povećava rizik od bolesti srca i dijabetesa. Program da biste se osloboditi od ove tvrdoglave masti mora uključivati ​​pravilnu prehranu, vježbanje, spavanje i motivaciju, jer sve ove komponente rade dobro za povećanje gubitka masnoće. Prvo omogućuje razgradnju svakog od hormonskih igrača u ovom procesu.

Dodatna masnoća može ukazivati ​​na jednu ili više sljedećih hormonalnih neravnoteža:

-Visoki inzulin

-Visoki estrogen

-Nizak testosteron

-Visoki kortizol

 -Niska DHEA

-Nizak hormon rasta

Kontroliranje razine inzulina
Inzulin je bitna tvar koja pomaže u procesu šećera u krvi. Imajući visoku razinu inzulina u krvi je faktor rizika za razvoj trbušnih masti kao i dijabetes tipa 2 i kardiovaskularne bolesti.

Primarni uzrok ako je visoka razina inzulina viška unosa šećera ili rafiniranih ugljikohidrata tipičnih za mnoge dijete danas. To uključuje hranu bogatu hranjivim tvarima kao što su prerađena hrana, slatki sokovi, pakirana hrana s niskim udjelom masti, uz nedovoljan unos proteina i vlakana i neadekvatna “dobra” potrošnja masti.

Otpornost na inzulin također se može pripisati nedostatku vježbanja, prekomjernom alkoholu, previše stresa, obiteljskoj povijesti dijabetesa, visokom krvnom tlaku i viškom tjelesne masti, osobito oko trbuha.

Hronična visoka razina inzulina može dovesti do pred-dijabetičkog stanja pod nazivom metabolički sindrom, inače poznat kao inzulinska rezistencija koja samo povećava dobitak težine.

Studija objavljena u Diabetes Care (ožujak 2002.) otkrila je da dijeta s većom proteinom pomaže u odbacivanju tvrdoglavog trbušastog masnog tkiva, budući da su istraživači uspoređivali prehranu s visokom proteinskom prehranom s malom proteinskom prehranom u 54 pretilih muškaraca i žena s dijabetesom tipa 2. Oni na visokoj proteinskoj prehrani imali su znatno veće smanjenje ukupne i abdominalne masne mase i veće smanjenje LDL holesterola.

Pokušavajući dobiti oko 20 do 25 grama po obroku i oko 15 do 20 grama po snacku za žene, a dodatnih 10 g proteina po obroku i 5 g po snacku za muškarce, dobro je mjesto za početak ovisno o veličini tijela i rasporedu vježbanja.

Viši unos proteina održava uravnotežen šećer u krvi i razina inzulina niska što je potrebno za kontrolu apetita i gubitak masnoće.

Protein također sadrži hormonsku bušotinu jer stimulira hormone koji gori masnoće i hormona koji kontroliraju apetit kada ga konzumiraju u pravim količinama. Vaše najbolje mogućnosti su piletina, purica, sirovi sir, kao što je ricotta ili sir, omega-3 jaja i školjke.

receptizasve.com